MineNation

2 nov. 2022

MineNation is een Survival gerelateerde gamemode, maar dan net iets anders. Wanneer je de server betreed heb je de keuze om één van de volgende vijf beroepen te kiezen:
- Mijnwerker
- Bouwer
- Boer
- Smid
- Houthakker
Je kan expliciet één keer een beroep kiezen, deze kan niet gewijzigd worden, kies dus verstandig je beroep.

Cooldown
Elk beroep heeft een cooldown op het uitvoeren van zijn/haar taak, ben je een mijnwerker dan moet je 25 seconden (bij level 1) wachten voordat je weer een blok kan hakken.

Proces
Elke speler begint vanaf level 1, en gaat omhoog in level door het beroep uit te voeren. Een mijnwerker ontvangt dus per blokje dat hij hakt een aantal experience, en gaat hierdoor in level omhoog. Hoe hoger het level, hoe meer blokken hij/zij kan hakken. Je kan ontgrendelde aantal blokken zien via het /unlocks commando.  

Claims
5 claims worden standaard toegewezen aan elke speler, elke claim is één chunk. Teamleden ontvangen automatisch ook toegang om op jouw claims te bouwen en dergelijke.

Teams
Teams worden geregeld via een handige extensie vanuit de server, hierdoor worden claims en dergelijke automatisch gedeeld.

Release
Natuurlijk willen jullie zo snel mogelijk deze nieuwe gamemode op RamboMC spelen, echter duurt de ontwikkeling circa 1/2 maanden. Wij houden jullie op de hoogte van eventuele vooruitgang in de discord.